SM-brons till Paulinda under Strömsholmsdagarna

SM-brons till Paulinda under Strömsholmsdagarna

Paulinda vann SM-brons under Strömsholmsdagarna! I år ägde SM i dressyr rum under Strömsholmsdagarna 2-6 juni. Söndagen 4 juni var det kval i Grand Prix och finalen i Grand Prix Kür var tisdagen 6 juni, Sveriges nationaldag.

Paulinda fick 69,580 % och blev fyra på GP. Patrik Kittel vann GP, tvåa blev Rose Mathisen och trea Mads Hendeliowitz. Patrik Kittels häst Delaunay skadade sig i stallet innan tisdagens tävling och därmed fick Patrik Kittel stryka sig från finalen i Grand Prix Kür.

Paulinda blev tvåa på finalen i Grand Prix Kür med 74,650 %, vann gjorde Rose Mathisen som därmed vann SM i dressyr, trea blev Mads Hendeliowitz. Med en fjärdeplats i GP och en andra plats i GP Kür vann Paulinda SM-brons. Två tiondelar ifrån silvret som gick till Mads Hendeliowitz.

Efter finalen sa Paulinda följande till Tidningen Ridsport:
– Jag är jätteglad, vi hade fint flyt idag, jag hade bättre tid på framridningen och det känns som om både hon och jag är på gång igen, nu är hon som förut och det är toppen, jag är nöjd.

Resultat från Strömsholmsdagarna – SM i dressyr
Totalt: SM Seniorer
Söndag 4 juni 2017: FEI Grand Prix – SM Seniorer kval
Tisdag 6 juni 2017: FEI Grand Prix Kür – SM Final Seniorer